Transport GRATUIT de la 99.5 lei!
Aveti intrebari? 0753827951
Jocul domino, cu piese si carcasa din lemn este un joc clasic pentru intreaga familie, care te poate insoti si in calatorii sau in concediu si poate fi o alternativa extrem de placuta de petrecere a timpului liber.Dominoul este un joc care dezvolta logica, atentia si coordonarea copiilor. Este ideal pentru copii de peste 6 ani.
Ca majoritatea marilor jocuri, si Domino-ul este originar din Extremul Orient (mai precis din China). Jocurile cu piese de piatra ce se asezau pe suprafete foarte mari au aparut in jurul anilor 1120 dHR, in China. Piesele jocului de Domino erau confectionate din ebonita si acoperite cu os sau fildes. Dominoul se joaca cu 28 de piese plate, dreptunghiulare, insemnate cu un numar de puncte (de la zero la sase) si pe care jucatorii le combina intre ele dupa anumite reguli. Practic, se joaca cu piese de forma dreptunghiulara (2x1), marcate cu puncte de la 0 la 6 pe fiecare jumatate, ceea ce conduce la 28 de piese diferite, de la 0-0 la 6-6. Exista si varianta extinsa cu piese marcate cu puncte de la 0-0 la 9-9.
Jocul de domino se desfasoara pe baza urmatoarelor reguli:Se amesteca piesele si se aseaza cu fata in jos; jucatorii iau un numar de piese si apoi, pe rand, aseaza cate o piesa pe masa, respectand urmatoarea regula ("principiul dominoului") - piesa introdusa in joc se aseaza in prelungirea unei piese anterioare, astfel incat jumatatile in contact sa fie marcate cu acelasi numar de puncte. Pentru economie de spatiu, piesele se pot aseza si unele langa altele, respectand bineinteles acelasi principiu al dominoului.
Daca un jucator nu poate aseza o piesa in aceste conditii, va ridica de pe masa, pe rand, cate o piesa pe care o poate atasa corect la sir.Exista si varianta in care, daca nu se poate muta (nu se poate aseza nicio piesa la sir) se cedeaza randul adversarului, fara a se ridica o piesa suplimentara din cele ramase.
O partida se incheie cand un jucator termina toate piesele din mana sau cand nu mai poate aseza nimeni nicio piesa. Castigatorul este cel care a ramas cu cele mai putine piese in mana.De regula se joaca mai multe partide, pana la realizarea unui punctaj convenit dinainte. Uneori conteaza ca puncte partidele castigate, alteori numarul de piese ramase in mana adversarului sau chiar punctele de pe aceste piese.
Jocul de domino poate fi practicat de mai mult de doi jucatori, caz in care se recomanda sa se foloseasca mai multe seturi de piese sau un set cu piese marcate cu puncte de la 0-0 la 9-9.